Heerlijke Tonic Water van Fever-Tree
Maak de perfecte gin-tonic
Gin-tonic is al jaren een populaire cocktail voor degene die van bittere mixdrankjes houden. Tonic is een koolzuurhoudende drank, bestaande uit het kenmerkende ingrediënt kinine, dat de tonic een zachte, bittere smaak geeft. Om de perfecte gin-tonic te maken, is het belangrijk dat je de juiste verhoudingen aanhoudt en de beste ingrediënten gebruikt. Door één deel gin te gebruiken en drie delen tonic, kun je experimenteren met verschillende garneringen en smaakcombinaties. Er zijn verschillende gin-tonic mogelijkheden. Met de juiste tonic en garnering komt de smaak van gin het beste tot zijn recht. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke tonic water, zoals de Fever Tree Tonic Water en voeg een garnering naar keuze toe.
Kinine ingrediënt
Kinine is afkomstig uit de kinabomen, ook wel de fever trees of koortsbomen genoemd. De beste kinine is afkomstig van de kinabomen, welke op de enige overgebleven plantages van originele Cinchona ledgeriana in de Democratische Republiek Congo staan.
Fever Tree Tonic
Ontdek de heerlijke Fever Tree Tonic Water van oprichters Tim en Charles. Het verhaal van hun tonic water gaat over de zoektocht naar de allerbeste ingrediënten en de lekkerste gin-tonics. Hun principe is dan ook als ¾ van je drankje uit een mixer bestaat, je voor de beste topkwaliteit en ingrediënten moet gaan. Zo zijn Charles en Tim in 2004 begonnen met het uitpluizen van geschiedenisboeken en landkaarten om te ontdekken waar zij de allerbeste ingrediënten voor hun tonics konden vinden. Uiteindelijk reisden zij heel de wereld rond om deze ingrediënten te bemachtigen. Sinds Fever-Tree hun eerste flesje Premium Indian Tonic bottelden, zijn zij hun missie geen moment uit het oog verloren: de wereld van mixers nieuw leven inblazen met méér kwaliteit, smaak én keuze. Fever-Tree heeft een reeks tonics ontwikkeld, die elke gin perfect aanvullen. Zij werken alleen met de beste ingrediënten en gebruiken geen kunstmatige smaak- of zoetstoffen. Zo maken zij dé beste tonic water voor de ’s werelds beste cocktails.
Premium Indian Tonic
Deze heerlijke tonic bestaat uit een handvol plantaardige ingrediënten, waaronder de kenmerkende kinine en oliën van Mexicaanse bittere sinaasappelen. Met deze tonic komt de pure en verfrissende smaak en het aroma helemaal tot zijn recht. Top de cocktail of met de juiste garnering en ontdek de smaak van deze heerlijke, bekroonde Fever Tree Tonic Water.
Refreshingly Light Indian Tonic
Ontdek de zuivere en verfrissende smaak van de Refreshingly Light Indian Fever Tree Tonic Water met een mix van subtiele, botanische aroma’s van bronwater en kinine van de hoogste kwaliteit. De oliën zijn afkomstig van kleinschalige Citrus boeren op het eiland Yucatán in Mexico. De bittere sinaasappelen worden geteeld met eeuwenoude landbouwtechnieken van de Maya’s en uit de vruchten van de sinaasappelbomen worden de beste sinaasappeloliën gedistilleerd. In deze Fever Tree Tonic Water wordt vruchtensuiker toegevoegd, waardoor je een heerlijke tonic hebt met 46% minder calorieën.
Mediterranean Tonic
Deze Fever Tree Tonic bestaat uit etherische oliën van kruiden en kinine van top kwaliteit uit de koortsbomen in de Democratische Republiek Congo. In deze tonic wordt er minder gebruik gemaakt van kinine. In combinatie met rozemarijn en citroentijm, levert dat een veel lichtere, maar verfijnde en bloemige tonic water op. De citroentijm is afkomstig uit Provence en is één van de ingrediënten die de tonic zijn unieke bloemenaroma geven. De Mediterranean Fever Tree Tonic Water is ook verkrijgbaar in de Refreshingly Light tonic met minder calorieën.
Elderflower Tonic
Mix jouw gin met de heerlijke Elderflower Tonic voor een heerlijk zoete, bloemige smaak, afkomstig van etherische oliën van de met de hand geplukte Engelse vlierbloesems en kinine van top kwaliteit. De vlierbloesems komen van de beste vlierstruiken. In het late voorjaar staan de vlierbloesems in volle bloei en worden ze ’s nachts volledig met de hand geoogst. De vlierbloesems worden geplukt, wanneer ze op hun verst zijn en gedistilleerd tot een olie voor de perfecte zoetheid. Deze mixer is ook verkrijgbaar in de Refreshingly Light Elderflower Tonic. Net zo lekker, maar met minder calorieën.
Raspberry en Rhubarb Tonic
Ontdek de heerlijk zoete tonic met de smaak van Britse rabarber en Schotse frambozen. Fever-Tree koopt de rabarber bij een familieboerderij in Norfolk, Engeland, die bekend staat om haar heerlijk zoete, rijpe smaak. De rabarber wordt met de hand geoogst tussen april en mei en binnen enkele uren verwerkt, waardoor de smaak van rabarber in de tonic water heerlijk vers smaakt. De frambozen zijn afkomstig uit Schotland, waar de frambozen een scherper smaakprofiel hebben dan de zoete frambozen uit warme, zonnigere landen. De frambozen worden op een traditionele manier gedistilleerd en met de hand geplukt, voor een heerlijk zoete, verse smaak.
Clementine Tonic
Houdt je van een meer vollere, verfrissende tonic met een zoete smaak? Dan is de Clementine Tonic Water de perfecte mixer voor jouw cocktail. In samenwerking met sterrenchef Sergio Herman heeft Fever-Tree deze tonic water ontwikkeld. Deze tonic is op basis van verse clementines en kruidige kaneel uit Sri Lanka. Voor deze tonic haalt Fever-Tree de clementineolie uit de vruchten, waardoor de frisse smaak behouden blijft.De kaneel uit Sri Lanka heeft een sterke, warme en kruidige smaak met een zoete nasmaak en wordt beschouwd als de beste ter wereld. Hierdoor was het vanzelfsprekend dat dit de enige kaneel is die Fever-Tree gebruikt in de tonic water mixers.
Garnering bij je gin-tonic
Top je favoriete gin-tonic af met een mooie garnering, zoals citroen, limoen, grapefruit of experimenteer met de smaak van kaneelstokjes, schijfjes appel, gember, komkommer of bijvoorbeeld sinaasappel. De garnering benadrukt de smaak van jouw gin-tonic. Heb je een gin met Citrus smaak, kies dan voor een garnering van citroen, limoen of grapefruit. Of heb je een meer kruidigere gin, garneer deze dan met kruiden, zoals rozemarijn of tijm. Houdt je van een meer frissere gin-tonic? Dan kun je deze aftoppen met komkommer. Voor de liefhebbers van zoete cocktails, kun je je gin-tonics garneren met sinaasappel, passievrucht, hibiscus of eetbare bloemetjes.
Hoewel er voor elke gin-tonic de perfecte garnering is, is het een kwestie van smaak en experimenteren.
Daarnaast is het voor de perfecte gin-tonic ook erg belangrijk dat je drank koud wordt geserveerd in een longdrinkglas, een groot bol glas of een groot wijnglas. In een ruim en breed glas komt de smaak en combinatie van de verschillende ingrediënten het beste tot zijn recht. Vul he4t glas met ijsblokjes en geniet van jouw perfecte gin-tonic!