WelkeTonic.be

Breil Pur Gin

Geef jouw mening!
Beoordeling: 5 - Aantal stemmen: 1

Welke tonic drink je bij een Breil Pur Gin? Bij elke gin het passende gin tonic recept, welke Tonic soorten passen er nu bij een Breil Pur Gin? Deze Gin is een gin uit Zwitserland.

Breil-Pur-Gin

Welke Tonic

Welke garnituren of botanicals te gebruiken

Welke botanicals, garnituur, kruiden of additieven gebruik je het best bij deze Breil Pur Gin?

  • Zeste van Appelsien
  • Muntblaadjes

Beat Sidler en Gustav Inglin, de twee scheppers van Breil Pur SA, werden geïnspireerd tot het creëren van een volledig biologische gin door de Reto-Romaanse Zwitserse bergnederzetting Breil/Brigels, die op een hoogte van meer dan 1.200 meter ligt.

Het top-secret recept werd vervolgens gecreëerd in samenwerking met Dr. David Clutton (Engeland), één van de meest bekende GIN specialisten ter wereld. Maar één ding is zeker: Breil Pur wordt gemaakt in de Destillaria Candinas in Surrein, die een bijna 200-jarige geschiedenis van distilleren kent. Voor de gin worden hoogwaardige biologische tarwe en bronwater uit de bergen van Graubünden gebruikt. Hieraan worden vervolgens geselecteerde, met de hand geplukte biologische planten uit Zwitserland toegevoegd; de belangrijkste ingrediënten zijn chocolademunt, alpenjeneverbes en alpenroos.

Zelfs de distilleerder Gion Candinas kent de precieze samenstelling van de gebruikte extra botanische ingrediënten niet, omdat deze topgeheim zijn. De gin wordt gedistilleerd in een koperen oven die met sparren- en essenhout wordt verwarmd. Het distillaat wordt vervolgens handmatig verpakt, geëtiketteerd en voorzien van een uniek nummer met een zegel rond de flessenhals.

Een alcoholgehalte van 45%
70cl flesinhoud
Zwitserland is het land van herkomst.
Regio Breil/Brigels-Bottler Zwitserland: Breil Pur Nopollux, Casa, 7165 Breil-Brigels
Breil Pur Type Merk Gebruik van London Dry Gin talrijke soorten pure dranken, zoals gin en tonics
Smaaknotities Met citrus, jeneverbes, en andere fruitige en kruidige aroma’s in de neus. Met bloemige ondertonen, veel jeneverbes, en een vleugje munt in de mond. lange afdronk
Beschrijving van de London Dry Gin
Details gemaakt met behulp van bronwater uit Graubünden en biologische tarwe. Alpine jeneverbes, alpine roos, en chocolade munt zijn opgenomen als Zwitserse botanicals als de belangrijkste ingrediënten.
Silver Ingredients 2016 International Wine & Spirit Competition Honors In artikel 16, lid 4, van VERORDENING (EU) Nr. 1169/2011 staat dat een ingrediëntenlijst niet nodig is.