WelkeTonic.be

Citadelle Reserve Gin

Geef jouw mening!
Beoordeling: 0 - Aantal stemmen: 0

Welke tonic drink je bij een Citadelle Reserve Gin? Bij elke gin het passende gin tonic recept, welke Tonic soorten passen er nu bij een Citadelle Reserve Gin? Deze Gin is een gin uit Frankrijk

Citadelle-Reserve-Gin

Welke Tonic

Welke garnituren of botanicals te gebruiken

Welke botanicals, garnituur, kruiden of additieven gebruik je het best bij deze Citadelle Reserve Gin?

Het originele recept van Carpeau en Stival wordt gebruikt om deze jenever te maken. De enige jenever ter wereld die volgens de Cognac-methode of in kleine distilleertoestellen uit Charentais wordt gemaakt, is de Citadelle Reserve Gin. De basis wordt gevormd door tarwe uit de Beauce, waaraan zuiver bronwater uit Angeac/Cognac wordt toegevoegd voordat het met een unieke giststam wordt gefermenteerd. Na de gisting ondergaat het beslag drie distillaties. Tenslotte wordt de neutrale alcohol gemengd met 19 verschillende kruiden en specerijen. Amandelen, citroenschil en kaneel uit Spanje; zoethout uit China; kubuspeper uit Java; paradijskorrels uit West-Afrika; en jeneverbes en viooltjes uit Frankrijk behoren tot de gebruikte kruiden. Na maceratie van de botanicals wordt de gin een vierde maal gedistilleerd en dan overgebracht in vaten van licht getoast Frans eikenhout die eerder werden gebruikt om cognac gedurende zes maanden te laten rijpen.

alcoholgehalte van 45,2%
flesinhoud 70cl
Cognac bottelaar Cognac Ferrand 24 Chemin des Prés 16130 Ars Frankrijk Land van herkomst Frankrijk Regio
Product Citadelle
Type Gin 6 maanden
Gebruik Puur in diverse cocktails, zoals gin en tonics.
Smaaknotities In de neus zijn er tonen van jeneverbes, vanille, eikenhout, kardemom en anijs. In de mond diverse kruidige tonen, cederhout en kruiden. Na de eerste slok mengen bloemige ondertonen van lavendel en rozemarijn zich met de specerijen. Lang en bloemig in stijl.
Beschrijving GinDetails Gin die ongeveer 6 maanden solera-aged is in kleine Franse eiken cognac vaten die licht getoast zijn.
Silver Award op de 2017 International Wine & Spirit Competition