WelkeTonic.be

Forest Dry Gin Spring

Geef jouw mening!
Beoordeling: 4.5 - Aantal stemmen: 2
Forest-Dry-Gin-Spring

Welke tonic drink je bij een Forest Dry Gin Spring? Bij elke gin het passende gin tonic recept, welke Tonic soorten passen er nu bij een Forest Dry Gin Spring? Deze Gin is een gin uit België

Welke Tonic

Welke garnituren of botanicals te gebruiken

Welke botanicals, garnituur, kruiden of additieven gebruik je het best bij deze Forest Dry Gin Spring?

  • Rozenblaadjes

Aan elk seizoen is een kenmerkende smaak, aroma en persoonlijkheid verbonden. De Belgische sommelier en restauranthouder Jurgen Lijcops wenste dat dit in een jenever kon worden gevat. Het 3,5 hectare grote bos nabij Antwerpen waar de gastronomie-expert bergamot, koriander, engelwortel, peren, appels en lavendel kweekt volgens ecologische basisprincipes levert de seizoensgebonden ingrediënten voor zijn Forest Gins. De jeneverbessmaak in alle Forest Dry Gins is prominent aanwezig, maar dat wil niet zeggen dat ze hetzelfde zijn.
Het beslag van granen dat wordt gebruikt om Summer Gin te maken, wordt vier keer gedistilleerd, waarna enkele zorgvuldig gekozen zomerbotanicals worden gemacereerd en afzonderlijk gedistilleerd om het eindproduct te verkrijgen. Ten slotte worden de alcoholische vloeistoffen samengevoegd en een tijdje weggezet om te rijpen. Geen suiker of andere zoetstoffen werden gebruikt om het droge, citrusachtige en kruidige smaakprofiel van Forest Dry Gin Summer te creëren. Voeg een premium tonic toe en garneer met sinaasappelschijfjes en gemberschaafsel voor een verfrissend drankje dat de zomer oproept maar het hele jaar door gedronken kan worden.

45 procent alcoholgehalte
In de fles zit 50 cl.
Deze spirit komt oorspronkelijk uit het Belgische Antwerpen en werd in 2000 gebotteld door Forest Spirits aan de Burburestraat 4a.
De droge gin van Brand Forest kan puur worden gedronken of worden gemengd in een brede waaier van dranken.
De smaak wordt gedomineerd door jeneverbes, en het aroma is zeer droog met hints van citrus en gember.
Beschrijving Seizoensgebonden botanicals uit een gecultiveerd bosgebied in de buurt van Antwerpen gaan in de vervaardiging van Gin Details.