Welke tonic bij Sylvius Gin. Bij elke gin het passende gin tonic recept, welke Tonic soorten passen er bij een Sylvius gin? Deze Gin is een Gin gebotteld in Nederland.
Welke Tonic
- Fever tree
- Fentimans tonic
- Indi Tonic
- Thomas henry
Welke garnituren of botanicals te gebruiken
Welke botanicals, garnituur, kruiden of additieven gebruik je het best bij deze Sylvius gin?
- Zoete appel
- Limoenzeste
- Kaneelstokje
- Koriander
Franciscus Sylvius, de uitvinder van gin, wordt geƫerd door Sylvius Gin. De in Duitsland geboren arts, anatoom en natuurwetenschapper werkte in Leiden, Nederland, waar hij lesgaf en onderzoek deed tot aan zijn dood in 1672. Hij besprak onder meer de invloed van jeneverbes op de nieren en de blaas van de mens, wat hem ertoe bracht een recept voor jenever te ontwikkelen. De Nederlandse jeneverbesjenever wordt beschouwd als de voorloper van jenever. Het belangrijkste onderscheid tussen de twee dranken, die niettemin sterk op elkaar lijken, is het soort alcohol dat als basis wordt gebruikt. Jenever wordt gemaakt van een graanbrij die drie jaar heeft gerijpt alvorens te worden vermengd met een gearomatiseerd distillaat.
De reeds lang bestaande distilleerderij Onder de Boompjes in Schiedam, Nederland, leverde het recept voor Sylvius Gin, dat gebaseerd is op een zeer traditioneel jeneverrecept. De familie Steffelaar begon al in 1658 met het maken van jenever en later gin. Het bedrijf is inmiddels overgenomen door nieuwe eigenaren, maar de distilleerderij heeft nog steeds de beschikking over de uitgebreide historische kennis. Klassieke botanicals in de Sylvius Gin zijn lavendel, jeneverbes, koriander, engelwortel, zoethout, karwij, citroen- en sinaasappelschil, en steranijs.
Een alcoholgehalte van 45%
70cl flesinhoud
Zuid-Holland is de regio van herkomst voor Nederland.
Sylvius Type Bottelaar Distilleerderij Onder de Boompjes, Nieuwsticht 5, 3113BH Schiedam, Nederland Gin
Te gebruiken voor diverse dranken en cocktails, of gebruik het puur.
Opmerkingen over de smaak Citrusachtige neus die verfrissend is. Anijs, zoethout, en lavendel aroma’s komen naar voren in de romige, zachte smaak. Droge jeneverbesnoten in een lange afdronk.
Beschrijving gemaakt in kleine batches, gin details